Medi ambient

La Universitat Jaume I fa un estalvi de 20.000 euros en la factura de la llum

S'ha consumit un 13,2% menys que en el mateix període de l'any passat gràcies a les diferents iniciatives que s'estan duent a terme des del vicerectorat

La Universitat Jaume I ha aconseguit una important reducció en el consum energètic del Campus de Riu Sec durant el mes d'abril, en el qual s'ha consumit un 13,2% menys que en el mateix període de l'any passat gràcies a les diferents iniciatives que s'estan duent a terme des del vicerectorat de Campus, Infraestructures i Noves Tecnologies, i l'Oficina Tècnica d'Obres i Projectes.

El consum energètic d'abril ha sigut de 895.943 Kw, una xifra que no es registrava en el campus des de l'any 2002, data en la qual encara no existia la Facultat d'Humanes ni molts altres edificis. Aquest consum és 137.000 Kw menor que el del mes d'abril del 2011 i suposa un estalvi de prop de 20.000 euros en la factura de la llum.

Aquest estalvi s'ha aconseguit gràcies a mesures com el tancament del campus del 6 al 15 d'abril (el que va suposar els 50.000 Kw menys de consum), l'apagat de l'enllumenat exterior (24.000 Kw d'estalvi), el retard en la connexió de la climatització de la Biblioteca (que no s'ha connectat fins al 30 d'abril) o la reducció de l'enllumenat i la il·luminació durant els caps de setmana, entre unes altres.

Tot açò ha suposat que de gener a abril d'enguany l'UJI haja consumit un total de 401.576 Kw, un 7,62% menys respecte al mateix període de l'any passat, que ja va ser un bon any d'estalvi.

Des de la Direcció de l'UJI s'ha explicat que es continuarà treballant per a reduir els costos de manteniment necessaris per al funcionament de la Universitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.