Medi ambient

Voluntaris de colles ecologistes fan una neteja de residus al Millars

Les associacions participants fan una denuncia de les promeses incomplides i demanen mesures de gestió

Amb la iniciativa de neteja dels voltants del riu Millars, les colles ecologistes que han participat amb aquesta iniciativa, denuncien la manca de control i gestió de l'espai natural i recorden que els problemes que afecten la zona continuen sense resoldre's.

A l'espera del Pla Rector d'Ús i Gestió, marca legislatiu que ha de regular les actuacions a la zona humida i amb els terminis legals més que superats, aquesta ecosistema continua com sempre i a base de promeses incomplides que no fan més que degradar l'espai protegit, segons els ecologistes que fan aquesta denuncia.

Ara per ara, el parc natural continua sense cabal ecològic, amb una inexistent gestió hídrica que impossibilita una escaient nidificació de les aus, encara hi ha un camp de trets al bell mig de la zona humida, a això s'afig el projecte urbanístic Santa Bàrbara Golf que pretén urbanitzar més de 30 hectàrees de la Zona Especial Protecció per a les Aus, amb una clara contaminació de les aigües.

Per als ecologistes que han participat en aquesta acció de neteja, s'han rebut diners procedents de fons europeus i se disposa de diners suficients per a portar a terme mesures de gestió per posar en valor el parc natural, però aquesta és l'hora que tot continua igual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.