Medi ambient

Baix Ebre

Denuncien el correbous de l'Aldea i volen que l'Església el rebutgi

L'Associació Contra la Tortura i el Maltractament Animal (Actima) ha denunciat a la Generalitat les irregularitats que, segons el seu parer, hi va haver durant el correbous amb bou embolat que es va celebrar el 27 de maig passat a l'ermita de l'Aldea. L'entitat, a més, sol·licita a l'Arquebisbat de Tarragona que condemni l'acte, ja que es va portar a terme en terrenys que són de la seva propietat.

La denúncia, que s'ha presentat a la delegació del govern a les Terres de l'Ebre, es dirigeix contra els organitzadors i controladors de l'espectacle, i també contra els responsables municipals que van autoritzar l'acte. En el text s'assegura que les boles de foc que l'animal portava lligades a les banyes van estar enceses durant dinou minuts, mentre que la llei estableix que el límit són quinze des del moment en què es deslliga el bou.

D'altra banda, Actima també denuncia que les instal·lacions no complien les normes de seguretat, i que l'animal es va poder introduir en alguns espais reservats per a la protecció dels participants.

Com que el correbou es va fer al claustre de l'ermita de la Mare de Déu de l'Aldea, l'entitat ha enviat a més una carta a l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, per demanar-li que condemni i expressi la seva “repulsa pública” cap a un tipus de celebració que, segons Actima, suposa una desqualificació de l'Església catòlica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.