Medi ambient

MEDI AMBIENT

Flaçà refà una claveguera pública malmesa per Aconda

L'Ajuntament veu difícil recuperar els 60.000 euros

Líquids residuals haurien destruït un tub de formigó

L'Ajuntament de Flaçà ha invertit 60.000 euros per refer una claveguera malmesa per l'empresa paperera Aconda, que va tancar fa tres anys i va deixar al carrer 240 treballadors. L'alcalde de Flaçà, Josep Perich (CiU), ha dit que, per motius que es desconeixen, una canonada de 300 metres de tub de formigó havia quedat inutilitzada a causa d'uns abocaments provinents de l'empresa. Perich ha explicat que l'Ajuntament ha assumit el cost íntegre de l'obra i veu difícil recuperar els 60.000 euros.

Les obres s'han allargat un mes. L'equip de govern s'ha fet càrrec del cost, tot i que l'alcalde ha dit que ha estat una sorpresa desagradable. “Des de la carretera de Sant Llorenç i fins al nucli antic, es veu que la claveguera està menjada. Hi devia haver líquids corrosius o vapor, i del tub de formigó només en queden restes. Era tota una cloaca, una galeria. Ens hem vist obligats a fer la reparació, cosa amb què no comptàvem”, afirma l'alcalde flaçanenc.

L'empresa paperera Aconda havia d'abocar les aigües residuals de la seva planta de cogeneració a la seva depuradora, des d'on anaven a un rec Margants, assenyala l'alcalde. “Es veu que no devia ser així”, explica Perich. Hi va haver negligència? “Es desconeix, però sí que, com a mínim, era una cosa mal feta. Deien que aquestes aigües residuals no anaven a la cloaca pública, però es veu que hi han anat i se l'han menjat.”

Realitat diferent

L'alcalde de Flaçà veu difícil que els administradors concursals d'Aconda es puguin fer càrrec de part del cost de les obres. “Hem documentat que el problema venia d'aquí [dels líquids corrosius d'Aconda]. La informació que tenim és que procedia d'aquí... És difícil que cobrem d'una empresa així”, reconeix Perich.

LA FRASE

Hi devia haver líquids corrosius o vapor, i del tub de formigó només en queden restes
Josep Perich
ALCALDE DE FLAÇÀ (cIu)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.