Medi ambient

Un atac a la imatge turística de la Platja de Gandia

CIUTAT DUCAL

Malauradament, un altre diumenge en plena temporada alta turística, Els Verds de Gandia han pogut comprovar el deteriorament de la neteja dels parcs públics de la Platja de Gandia i el seu portaveu, Joan Francesc Peris ha fet declaracions públiques per a reiterar la denúncia del que considera una absoluta manca d'interés per part del govern municipal d'assegurar la bona imatge de la Platja de Gandia en ple estiu.

Mantenir en un estat més que lamentable de brutícia, ple de botelles de begudes alcohòliques i refrescs, vidres, gots, bosses de glaçonets i altres deixalles, tot un diumenge, enmig de temporada alta, el Parc de la Plaça de Castell, l'entrada central a la Platja de Gandia, és un atac a la imatge turística de la Platja de Gandia.

Els Verds del PV tornen a presentar un arxiu fotogràfic que mostra la lamentable imatge d'un dels parcs públics de la Platja de Gandia, el diumenge 29 de juliol de 2012, per on accedeixen a la platja bona part dels seus visitants. Es tracta de l'accés a la zona nord de la platja segons la nova senyalització municipal, que mostrava un més que lamentable aspecte després d'una altra nit de “botellón”, durant tot el dia.

Si el govern municipal del PP és incapaç d'impedir la pràctica del “botellón” als parcs i carrers de la ciutat i de la platja, almenys, que considere prioritari que, des de les primeres hores del dia, quan arriben els turistes i visitants a passar el dia a la Platja de Gandia, estiguen nets tots els nostres parcs i carrers.

Els Verds de Gandia consideren que en temps d'austeritat i dèficit públic les retallades de l'administració municipal han de començar per les inversions i accions que no són competència obligada dels ajuntaments i, justament, donar prioritat a aquelles matèries que la Llei de Bases de Règim Local considera obligatòries com és la neteja viària i els parcs públics. Amb més motiu, en una ciutat com Gandia on bona part de la seua economia i llocs de treball depenen del turisme, Els Verds exigim que la imatge neta dels carrers i parcs de la platja hauria de ser una obsessió per a l'Alcalde i una inversió prioritària pel turisme i per lluitar contra la desocupació.

És una nefasta política el retallar despeses en neteja i manteniment dels parcs públics que és una competència obligatòria per a l'Ajuntament, mentre es promocionen espectacles de gladiadors, corregudes de bous que s'omplin a base de regalar entrades i altres despeses innecessàries. En una ciutat on són al voltant de 9.000 les persones desocupades que manque personal per a poder tenir tots els parcs públics ben nets des de bon matí i, sobre tot, els caps de setmana després de les nits del “botellón”, a més de donar una nefasta imatge per a la valoració de la qualitat turística, és una injustícia social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.