Medi ambient

Les flames obliguen a tancar l'accés a una urbanització de Santa Cristina d'Aro

L'incendi es va declarar cap a dos quarts de set de la tarda a prop de la urbanització Les Teules

És el segon cop que el terreny es crema en dos anys

El quart incendi a la demarcació de Girona es va declarar a Santa Cristina d'Aro, pels volts de dos quarts de set de la tarda, moment en què es va donar l'avís, a prop de la urbanització Les Teules, en una zona boscosa.

Vuit dotacions dels bombers i set helicòpters es van desplaçar per a les tasques d'extinció i, com a mesura preventiva, es va optar per tancar l'accés a la urbanització. En aquest procés, quatre persones van optar per abandonar la zona de manera voluntària. L'Ajuntament de Santa Cristina d'Aro va habilitar el pavelló per la possibilitat que s'hi hagués d'acollir veïns afectats. En tot cas, però, no va ser necessari. Finalment, els bombers van aconseguir encerclar el foc cap a un quart de vuit del vespre i es va procedir a la seva estabilització amb rapidesa, gràcies als mitjans aeris.

La urbanització Les Teules té entrada per la carretera que va de Castell d'Aro a Santa Cristina. El foc es va declarar en un puig, en una zona d'accés a les Gavarres, en un espai boscós relativament proper al camp de golf del Mas Nou, on hi ha una altra urbanització important. La intensitat del vent, força baixa, va donar un cert marge per evitar que el perímetre s'estengués.

Segon foc en dos anys

Ahir a la tarda, els veïns de la urbanització Les Teules estaven notablement inquiets. És el segon cop en només dos anys que es crema la mateixa zona. Un terreny rústic, a tocar de la urbanització i molt proper al límit del terme municipal de Castell-Platja d'Aro. Alguns veïns es queixaven que a la zona s'hi acumula brossa i restes de vidres que poden afavorir incendis.

El juliol del 2007, un foc va obligar a desallotjar més de 1.500 persones a Santa Cristina d'Aro. En aquell moment, però, el foc es va declarar entre els torrents de Canyet i de la Coma, i va obligar a desallotjar preventivament els veïns de les urbanitzacions Roca de Malvet i Les Teules, i també el càmping Mas Sant Josep.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.