Medi ambient

Proliferen els abocadors incontrolats a Paterna

La desaparició de l'ecoparc i la retallada en la Unitat de Medi Ambient ha influït amb aquest resultat

Compromís per Paterna qualifica com a “molt greu” la proliferació de nombrosos abocadors il·legals a tot el terme de Paterna, conseqüència directa de la desaparició de l'ecoparc i de tots els miniecoparcs a més de la dràstica retallada en la Unitat de Medi Ambient de la policia local.

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, assenyala que “les imatges ho diuen tot: brutícia, escombraries i runa, al costat dels pins, focus de brutícia i de possibles incendis. Riscos ambientals al nostre costat sense que l'equip de govern del Partit Popular faça la tasca que li pertoca en la prevenció de l'aparició d'aquestos abocadors espontanis, que s'han multiplicat greument des del mes de gener. Ara tocarà netejar a costa de les arques municipals. Una vegada més es demostra que els retalls en prevenció ens costaran molts diners, gràcies a la gestió irresponsable del Partit Popular”.

L'advertència, feta fa ara nou mesos, és una trista realitat que dia a dia va a pitjor i que destrossa el paisatge i patrimoni natural. Però, en opiniò de la coalició política denunciant, sembla que el Partit Popular oblida intencionadament que l'ajuntament està obligat subsidiàriament a netejar totes les zones del municipi i que és més rendible econòmicament prevenir que netejar aquelles zones on es produïsquen abocaments il·legals com els que s'han trobat de nou a la Lloma de les Bombes o a la Vallesa.

Per als econoacionalistes, l'equip de govern del PP està incomplint la norma bàsica que existeix en la gestió ambiental, la prevenció. Mostra una clara irresponsabilitat mediambiental a la qual cal afegir la irresponsabilitat econòmica, perquè les mesures de correcció per a solucionar aquestos abocaments il·legals, la neteja, són molt més cares que les mesures de prevenció que haurien d'haver-se aplicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.