Medi ambient

Medi ambient

Abocaments en una antiga fàbrica a Sant Julià de Ramis

L'Ajuntament ha enviat requeriments a la propietat perquè tanqui l'espai i tregui tots els elements que hi ha

El consistori vol evitar l'alt cost que suposaria l'actuació subsidiària

L'antiga fàbrica situada a tocar de l'autopista a prop del nucli de Medinyà s'ha convertit en un abocador il·legal. Les queixes d'alguns veïns per l'estat d'aquesta antiga activitat industrial han permès comprovar que l'espai s'ha convertit en un niu de runa i abocaments de tot tipus.

L'empresa fa molt de temps que ja està en desús i s'hi acumulen cada cop més abocaments. A la part central de l'espai de l'antiga fàbrica, situada a prop del riu Terri, hi ha milers d'ampolles de plàstic i pots. L'estat de les llaunes, completament rovellades, evidencia que l'abocament es va fer ja fa temps en aquest indret. En tot l'interior s'hi identifiquen també abocaments diversos de runa, lavabos, nombrosos neumàtics i elements diversos.

El fet que l'antiga fàbrica sigui a pocs metres de la carretera per als vehicles que es desvien de l'N-II en direcció cap a la Costa-roja i el nucli de Sant Julià de Ramis afavoreix que alguns s'aturin en aquest indret per fer-hi els abocaments.

En els últims mesos, accedir a la fàbrica encara ha estat més fàcil, perquè les obres d'ampliació de l'autopista en aquest punt i el fet que els camions de l'obra entressin al sector pel davant de la fàbrica han deixat completament obert l'accés.

Els nuclis habitats més propers a la fàbrica són els veïnats del Terri i del Pla, i alguns veïns reclamen a l'Ajuntament que actuï per posar fi als abocaments que s'hi fan.

Requeriments i multes

L'alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, explica que estan al cas de la situació d'aquesta fàbrica i que han iniciat els passos per resoldre la problemàtica. Casassa assenyala que el consistori “ha enviat diversos requeriments als propietaris de l'empresa per demanar-los que enderroquin tota la construcció pel perill que suposa”. La fàbrica no té sostre i només manté dretes algunes parets amb clar perill d'esfondrament pel mal estat en què es troben.

El govern municipal també ha posat diverses multes als propietaris “per no tenir tancat l'espai, pels abocaments que s'hi han produït”, explica Casassa. L'Ajuntament tornarà a insistir a la propietat perquè ho tiri a terra i netegi tot l'espai i tanqui l'accés; Casassa admet que una possibilitat “seria executar l'actuació subsidiària, però l'execució valdria molts diners i mirarem si ho fa el propietari”, explica. L'actuació subsidiària suposaria que l'Ajuntament assumís l'enderroc i l'executés i després passés la factura del cost al propietari de la fàbrica on es fan els abocaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.