Medi ambient

Morella celebra el Dia del Turisme amb una visita al parc eòlic de Torremiró

El lema d'esta setmana és “Turisme i Sostenibilitat Energètica” i des de l'ajuntament s'ha organitzat la visita al parc eòlic i dos excursions per senders

El veïnat de Morella ha descobert avui el funcionament d'un parc eòlic. L'ajuntament ha organitzat aquesta activitat, junt amb altres dos, per a celebrar el Dia Mundial del Turisme, que enguany se centra en la Sostenibilitat Energètica.

La passada setmana es va realitzar una excursió per la senda Morella-Herbeset i per al dia 13 d'octubre, hi ha una altra programa fins a Xiva.

Els encarregats d'explicar tot el funcionament del parc eòlic han sigut el tinent alcalde del consistori morellà i tècnic de manteniment d'aquesta zona, Amadeu Bordàs, i el responsable dels parcs Torremiró I i II, Delfín Garcia. Ambdós, han explicat les distintes parts que componen un aerogenerador, la seua distribució interna i com capten i transformen l'energia, després d'orientar-se per a aprofitar el vent. A més, s'ha visitat la subestació d'energia i s'han pogut conéixer les instal·lacions dels parcs eòlics.

A més d'aquesta activitat, en el marc del dia que s'ha celebrat, el consistori ha organitzat dues rutes per a promocionar els seus paisatges.

El terme de Morella té més de 150 quilòmetres de rutes marcades, que permeten conéixer gran part del patrimoni natural de la zona. La pròxima d'elles, partirà des d'esta localitat i anirà fins a Xiva. Una excursió que tindrà lloc el dia 13 d'octubre i que permet disfrutar de vistes espectaculars i arribar fins esta xicoteta, però molt bonica localitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.