Medi ambient

medi ambient

Per aparcar a la fageda d'en Jordà i a Santa Margarida ara cal pagar

Costa dos euros, i un més si se sobrepassen les quatre hores, i la recaptació es destinarà a la conservació de la zona volcànica de la Garrotxa

És una prova pilot

Deixar el vehicle a les zones d'aparcament de Can Serra i de Santa Margarida, a Santa Pau, costa a partir d'ara dos euros. Es tracta de les zones més concorregudes del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, sobretot ara a la tardor. La primera és la de la fageda d'en Jordà i el punt de partida dels carros estirats per cavalls, i la segona, la del volcà de Santa Margarida i propera també al Croscat. En aquestes dues zones d'aparcament, els festius hi ha gent que ha d'aparcar com pot als vorals de la carretera de Santa Pau a Olot i les cues han arribat a ser quilomètriques.

El director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Xavier Puig, ha volgut deixar clar que l'aplicació d'aquesta mesura no és fruit d'una improvisació, sinó que ja està prevista en les accions de la carta del turisme sostenible revisada fa poc per la federació de parcs europea Europarc. Aquesta carta és el model sobre el qual es desenvolupa el turisme garrotxí i té el consens del sector públic i del privat. Segons el màxim responsable del parc garrotxí, els recursos econòmics que es poden destinar a les accions a l'espai protegit s'han reduït i cal ara trobar nous ingressos com el cas dels aparcaments. “En tot cas, són uns diners que serviran per mantenir la qualitat del servei i per garantir-ne la conservació”, ha sentenciat.

Xavier Puig hi ha afegit que es tracta ara per ara d'una mesura pilot i que, després de la tardor, n'avaluaran l'aplicació, bàsicament la seva potencialitat econòmica i els problemes de funcionament. Quant a aquest últim aspecte, Puig ha explicat que el servei va a càrrec d'un vigilant, però que estudien la manera d'automatitzar-lo. A més, ha dit que, ara, milloraran la senyalització d'aquestes zones des d'Olot i també informaran altres àrees d'aparcament més o menys properes.

LA XIFRA

2
euros
costa aparcar a les àrees de visitants de Can Serra i del volcà de Santa Margarida.

LA DATA

01.10.12
Va entrar en vigor
l'obligació de pagar l'aparcament a les dues àrees.

LA FRASE

Podem parlar d'un ‘payback'. Pagar per aparcar té el seu retorn en la conservació de l'espai protegit
Xavier Puig

Un plató que també es fa pagar

El cobrament per aparcar a Can Serra i a Santa Margarida no és l'única mesura que el Parc Natural de la Garrotxa ha començat a aplicar per obtenir més recursos per mantenir la gestió. Ara, també cal pagar per a la gravació d'anuncis en qualsevol dels espais protegits. Cal recordar que indrets com la fageda han estat objecte de productores audiovisuals i cinematogràfiques. Un bon exemple és un dels videoclips de la cantant Rosario Flores, per citar-ne algun. El parc ha decidit també reduir els dies d'atenció als centres de visitants de Can Serra i les hores d'obertura del que hi ha al Croscat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.