Medi ambient

Demanen l'ajuntament d'Algemesí que no deixe morir un arbre centenari

Es tracta d'un garrofer únic, ubicat al conegut Motor de Massans al camí de la Parada de l'Olivera

Es tracta d'un garrofer descomunal que segons els càlculs més prudents té més de 300 anys de vida i la seua soca difícilment pot ser abraçada per tres persones. Gent quasi centenària del poble ha relatat que a principi del segle passat, ja aturava el carro sota les branques del garrofer per descansar.

En l'actualitat l'arbre presenta un estat malaltús i ha desmillorat molt en relació a fa uns anys. En l'actualitat però, ha perdut una tercera part de la copa. Possiblement i segons els botànics consultats, açò ha estat efecte del pas de camions i maquinària pesada i de les pròpies obres que es feren en 2005.

De fet, en la realització de les obres i cobriment de la sèquia de la qual bevia l'arbre, es va fer malbé una de les arrels mares que en el seu moment va ser tallada i arrencada . El grup polític Més Algemesí és qui ha posat en alerta les persones sensibles envers aquest vegetal i assegura que són conscients de dues coses, que aquests fets no són responsabilitat de l'actual equip de govern i que fa uns anys s'actua sobre ell. No obstant al grup denunciant li sembla sembla que ara no s'està actuant i com que aquest arbre és propietat de la comunitat de regants del motor, i per tant, no és de titularitat pública, s'hauria de fer des de l'Ajuntament alguna acció en considerar que es tracta d'un arbre emblemàtic d'Algemesí i cal actuar i fer tot el possible per salvar-lo.

Per tot això Més Algemesí ha presentat una moció perquè es prenguen una sèrie d'accions urgents per evitar que el deteriorament de l'arbre vaja a més. Per un altra banda, i de cara a l'aplicació efectiva de l'ordenança sobre arbrat existent, caldrà la reactivació del Consell Local de Medi Ambient i l'elaboració tant del Catàleg com del Pla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.