Medi ambient

La Generalitat declararà el Parc Cultural de l'Aigua de Banyeres com Bé d'Interès Cultural

Així ho va declarar el divendres 26 d'octubre la Directora General de Patrimoni, Marta Alonso Rodríguez, en el transcurs de la visita realitzada a la Ruta dels Molins amb motiu de la celebració en el municipi de les Jornades Europees de Patrimoni i Paisatge

La declaració sol·licitada per l'Ajuntament aprofitarà per a què els assuts, sèquies, molins i basses de decantació situades en la ribera del riu Vinalopó tinguen protecció oficial.

Marta Alonso va participar en la visita guiada a la que també van assistir la Directora Territorial Concha Sirvent, membres de la Corporació Municipal encapçalats per l'alcalde Antonio Belda, professors universitaris i públic en general. La Directora de Patrimoni va confirmar que el Consell està ultimant l'esmentada declaració. Segons les seues paraules, «els molins i els altres elements hidràulics, així com l'entorn, mereixen ser protegits com un testimoniatge de la importància que va arribar a tenir la indústria del paper. A més, són un indubtable atractiu per al turisme cultural».

L'alt càrrec va ressaltar que la Conselleria està seguint tots els passos administratius i que la declaració es farà efectiva en el termini aproximat de mig any, afegint que «per a la Direcció General de Patrimoni és una prioritat afavorir que els ciutadans valoren els recursos patrimonials del seu entorn i el seu potencial com agent de desenvolupament sostenible, generador d'ocupació, de coneixement i de cohesió social».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.