Medi ambient

MEDI AMBIENT

Firmes contra la planta de residus futura de Forallac

La plataforma SOS Empordanet ha engegat una campanya de recollida de signatures contra la construcció d'una gran planta de triatge de residus municipals a Forallac, a prop del paratge dels Clots de Sant Julià, que està qualificat com a bé cultural d'interès nacional (BCIN). L'Ajuntament ha sotmès el projecte a un període d'al·legacions que acabarà el 9 de novembre. La intenció és ubicar la instal·lació al costat de l'actual planta de transferència de residus del Consell Comarcal, que presta servei a pobles petits del Baix Empordà, però insuficient amb vista al canvi que suposarà que la brossa s'hagi d'abocar a Lloret, per comptes de l'actual dipòsit de Solius. Fa un parell de setmanes, el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, avançava que hi invertiran 600.000 euros el 2013.

SOS Empordanet proposa que la nova planta es faci al polígon industrial del municipi, però l'alcalde, Josep Sala, referma que els terrenys estan qualificats urbanísticament perquè s'hi pugui fer la planta. En declaracions al portal Tot Bisbal, Sala ha considerat “hipòcrita” i “interessada” l'actuació de la plataforma i veu “interessos personals” en l'oposició d'alguns dels seus membres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.