Medi ambient

medi ambient

El gerent de la fàbrica Burés admet “errors”

El directiu explica que han fet canvis interns per les pudors de l'estiu a Bescanó

El gerent de l'empresa Burés Profesional, SA, de Vilablareix, ha admès que “errors propis” en la gestió del procés de compostatge de residus van provocar les pudors que van afectar Bescanó, Vilablareix i Aiguaviva els mesos d'estiu. Oleguer Burés assenyala que han fet canvis interns com a conseqüència de l'afectació en tres municipis del Gironès: “La pudor s'ha d'atribuir a un problema de mala gestió, que es resol amb temps; ara el donem per resolt i ja hi ha hagut canvis pel que fa els responsables del procés.”

Veïns de tres pobles del Gironès es van queixar de les pudors, semblants a les d'“una defecació”, segons va dir un dels afectats. A banda dels canvis interns, Burés sosté que va reunir-se amb el portaveu dels veïns de Montfullà (Bescanó) per exposar-los les mesures correctores.

D'altra banda, l'alcalde de Vilablareix, David Mascort (ERC), té clara una cosa: “Les males pràctiques de l'empresa han provocat les pudors.” Personal del consistori de Vilablareix, l'Agència Catalana de Residus i l'Oficina de Gestió Ambiental Unificada (OGAU) van fer una visita d'inspecció a la fàbrica al setembre.

Amortir la pudor amb una lona de 20.000 euros

El gerent de la fàbrica Burés Profesional, SA, Oleguer Burés, va explicar que han pres mesures per evitar que es repeteixin les pudors, molt desagradables, sobretot per als veïns del nucli de Montfullà. Burés va assenyalar que han encarregat una lona de 20.000 euros per amortir la pudor de la fàbrica i que no es percebi als voltants de la instal·lació. A més, si el problema persistís, Burés planeja “mesures més dràstiques” com ara la construcció d'una nau “per ajudar que no surtin fonts d'emissió excessiva”. Burés Profesional, SA és a Vilablareix des del 1982, però treballa en el compostatge de residus del 1994 ençà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.