Medi ambient

Almussafes compta amb 20 horts ecològics i d'oci adjudicats

L'ajuntament va sortejar els terrenys d'uns 200 metres quadrats de superfície cada una d'elles, als primers vint peticionaris

Després de l'aprovació, per part del consistori d'Almussafes, de l'ordenança municipal d'horts ecològics i d'oci i l'execució posterior dels treballs d'habilitació de 3.695 metres quadrats d'una parcel·la del terme municipal, molt pròxima al nucli urbà, cedida pel seu propietari per al seu reparcel·lació en horts ecològics i d'oci, l'ajuntament acaba de realitzar el sorteig públic als vint primers adjudicataris del projecte mediambiental.

Donada la gran demanda que ha generat el programa, el consistori municipal ja ha obert un segon termini d'inscripció per a completar el programa de distribució de parcel·les.

En funció de les peticions que es formalitzen, l'ajuntament habilitarà una major superfície, ja que el terreny té una dimensió total de 8.000 metres quadrats.

Almussafes torna a donar mostra de la seua preocupació pel Medi Ambient amb la posada en funcionament d'una iniciativa que aposta per la integració de generacions, la diversitat multicultural i el manteniment del paisatge i de l'entorn agrícola tradicional.

De fet, com a conseqüència de la gran evolució industrial generada en esta localitat de la Ribera, després de l'arribada de la multinacional Ford i la inauguració del parc industrial Rei Joan Carles I, el municipi ha anat perdent de forma gradual la població amb experiència agrícola, per la qual cosa amb l'aprovació de l'ordenança municipal d'horts ecològics i d'oci es pretén aprofitar de nou la fertilitat de la terra, recuperant la cultura rural i de l'horta, a més de fomentar l'agricultura ecològica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.