Medi ambient

Participació ciutadana

Els veïns de Cruïlles volen que l'Ajuntament controli l'abocador de Vacamorta

La consulta té poca participació però el resultat deixa clar que no se'n fa prou amb l'oposició als tribunals

Van votar 134 habitants dels 1.048 censats

Que l'Ajuntament disposi d'eines de control sobre els abocaments de residus a Vacamorta. Aquesta és l'opció que van triar els veïns que van participar ahir en la consulta ciutadana que va impulsar l'equip de govern municipal. L'altra era continuar amb la mateixa línia que fins ara, fent oposició a l'explotació de l'abocador a través dels tribunals però renunciant al seu control.

La participació en la consulta, però, va ser minsa. Dels 1.048 habitants que tenien dret a vot només van exercir-lo 134. Del total de paperetes, 5 van ser vots en blanc; 16, nuls; 39, a favor de l'opció de fer només oposició, i 83, a favor de fer oposició i control sobre Vacamorta.

Comença el procés

Per tant, tal com va explicar l'alcalde, Salvi Casas, l'Ajuntament ara engegarà tot el procés per fer una modificació del pla especial aplicat per la Generalitat per donar cobertura urbanística a aquesta instal·lació. Amb aquest tràmit es pretén aconseguir que sigui l'Ajuntament el que tingui la competència per fer el control tècnic, limitar els abocaments i, fins i tot, aplicar taxes. Una modificació que haurà d'aprovar el consistori però, en darrera instància, la comissió d'Urbanisme de la Generalitat.

“Vam dir que aquesta consulta seria vinculant i malgrat la baixa participació no podem enganyar. A part, el resultat ha estat clar”, deia ahir l'alcalde, el qual va afegir sobre el fet que pocs veïns anessin a votar: “Fa dotze anys que aquest abocador està en funcionament, es guanyen sentències però no es compleixen. I la gent ja n'està cansada.” La consulta es va realitzar a l'escola de Cruïlles i la mesa estava vetllada per treballadors municipals per donar l'acte de rigorositat.

LA XIFRA

134
veïns
van participar en la consulta per decidir quin posició havia d'adoptar l'Ajuntament davant Vacamorta.

LA FRASE

Fa dotze anys que l'abocador està en funcionament, es guanyen sentències i no es compleixen
Salvi Casas
alcalde de cruïlles, monells i sant sadurní de l'heura


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.