Medi ambient

maresme

La llevantada destrossa part del passeig de Pineda

L'alcalde reclama al Ministeri de Medi Ambient que faci una actuació d'urgència per pal·liar els danys

El municipi turístic patirà per poder tenir a punt el litoral per Setmana Santa

Pineda de Mar afrontarà una Setmana Santa amb un passeig marítim força malmès pel temporal de llevant que dimarts i dimecres va escombrar el litoral català. Als escenaris habituals d'altres municipis costaners del Maresme que s'han quedat sense bona part de la sorra, la població afegeix unes importants destrosses en el passeig marítim. La mala mar ha descalçat bona part de les lloses de formigó que formaven el carril bici, ha deixat al descobert els espigons que teòricament protegien el passeig i ha omplert de sorra, fang i brossa la zona a banda d'endur-se algunes de les dutxes de la platja. Aquest matí, operaris de la brigada i tècnics municipals intentaven posar ordre al passeig i feien inventari dels indrets malmesos. La situació s'agreuja perquè queden poc menys de tres setmanes per la Setmana Santa i Pineda, com altres municipis turístics, hauria de tenir a punt el seu litoral pels primers visitants.

L'alcalde, Xavier Amor (PSC), reconeixia aquest matí que les conseqüències del temporal per a Pineda han estat molt pitjors de l'esperat i que ja s'ha posat en contacte amb el Ministeri de Medi Ambient per demanar-li una actuació d'urgència en el passeig. “Les onades ens han fet molt mal i preveiem que reparar els danys ocasionats serà costós, però tampoc podem assumir-ho com a Ajuntament quan les competències del litoral són del Ministeri”, especifica Amor que va admetre que serà “difícil” que la costa estigui a punt per a les properes festes.

D'altra banda, fonts municipals de Malgrat de Mar han confirmat que els episodis de pluges no han estat especialment dolents a la població i que malgrat que la platja ha perdut sorra no s'han hagut de lamentar més danys materials.

En el sur del Maresme, les platges de Vilassar de Mar i de Cabrera han estat, un cop més, les més afectades. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez (CiU), recorda que hi ha en estudi, amb el suport de la Generalitat, un seguit d'estudis per determinar quines actuacions cal fer en el litoral per evitar la desaparició constant de les platges. “Cada tros de litoral reclama un projecte concret a la seva mida”, diu Martínez que afegeix que des de l'organisme comarcal s'intensificaran els contactes amb el Ministeri de Medi Ambient perquè doti de pressupost les actuacions que s'acabin acordant.

Qui paga la neteja?

Per la seva banda, l'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, s'ha lamentat aquest matí de les despeses que generen les conseqüències del temporal per a les arques municipals. “Malgrat que el litoral no és competència directa dels ajuntaments, som nosaltres els que hem de destinar-hi diners per netejar de brossa, troncs i canyes la platja”, es queixa. Santa Susanna, també municipi eminentment turístic, preveu tenir oberts entre un 30 i un 40% dels hotels per Setmana Santa “i hem de garantir unes platges en condicions”. Al contrari que en altres ocasions, la desaparició de sorra no ha estat tant gran i s'ha localitzat més en el tram conegut com a Platja de les Dunes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.