Medi ambient

meteorologia

Emblanquinada per la calamarsada

Va afectar l'Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa i el Ripollès

Avís meteorològic avui, pel fort vent i la mala mar

Una forta calamarsada va afectar ahir l'Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa i el Ripollès, i va deixar paisatges blancs arreu, amb gruixos importants de pedra a terra en alguns punts. Segons va informar el Servei Meteorològic de Catalunya, la intensa tempesta a l'Alt Empordà va provocar també una baixada de temperatures considerable. El temporal, que en molts punts va anar acompanyat de llamps i trons, també va deixar pluja intensa en altres punts de la demarcació de Girona. Per avui, hi ha un avís meteorològic per risc de vent i de mala mar, sobretot a l'Alt i el Baix Empordà. I per neu, a la Selva.

A Figueres la pedregada va ser a primera hora de la tarda i hi va durar vint minuts. El gruix acumulat als carrers va ser de més de deu centímetres. Segons l'alcaldessa, Marta Felip, “no es recorda cap situació semblant a Figueres, és una calamarsada històrica”. L'Ajuntament va activar les brigades de serveis per treure el gel de les voreres i repassar els embornals. Al poliesportiu hi van tornar a aparèixer goteres, i també al gimnàs de l'escola Josep Pallach. Hi va haver problemes de trànsit i de patinades de persones al carrer.

A l'Escala i a Sant Pere Pescador la pedregada no va crear problemes importants, a banda d'alguns embornals que es van embussar. A última hora de la tarda la tempesta es va traslladar a la zona del Baix Empordà,

La pedregada també va afectar punts del Ripollès i la Garrotxa com ara Ribes de Freser i Olot. A les parts altes del Ripollès, després de la calamarsada va nevar. Durant una estona hi va haver problemes a la carretera de Molló i Coll d'Ares, entre altres. A última hora de la tarda, la calamarsada es va traslladar al Baix Empordà, a la zona de Palamós i Platja d'Aro.

[Informació elaborada per Joan Puntí, Ramon Estéban i Mar Vicente.]

Carrers i platges ‘nevats'

La pedregada que va caure ahir a l'Alt i el Baix Empordà, la Garrotxa i el Ripollès va deixar paisatges blancs a diversos municipis, on pel gruix que va deixar la calamarsada semblava que havia nevat. A ciutats com Figueres –a les imatges del centre–, Olot –a la imatge de baix– i Ribes de Freser els carrers van quedar plens de pedra, mentre que a l'Escala –a dalt– i Sant Pere Pescador, per exemple, es va veure la blancor de la calamarsa a les platges. Les xarxes socials es van omplir ahir de fotografies de la tempesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.