Medi ambient

L'horta de Paterna es troba desatesa a causa de la desídia municipal

Les propostes fetes per diversos col·lectius per a evitar els furts requerixen formalment la posada en marxa de les mesures urgents de protecció aprovades

Compromís per Paterna ha lliurat per registre tota una bateria de propostes per millorar la seguretat i vigilància de l'horta d'aquest terme municipal. Propostes i reivindicacions històriques de diversos col·lectius sensibles amb la situació d'abandó de l'horta, que no són novetat, perquè porten damunt la taula del Partit Popular anys i panys, sense que es done cap impuls polític per dur-les a terme.

En un únic escrit la coalició ecovalencianista ha recollit aquestes propostes. Algunes d'elles ja varen ser presentades com a moció per Compromís, i aprovades pel PP, i altres són propostes remeses pels col·lectius implicats i que no han rebut cap resposta per part del govern municipal.

Són propostes que no necessiten una gran despesa econòmica, i que fan més incomprensible encara la inacció del Partit Popular, en opinió de la coalició política que ha pres la iniciativa.

En febrer de 2012, fa més d'un any, Compromís per Paterna va presentar una moció per a la creació del Banc de Terres, moció que va comptar amb el suport de tots els grups municipals. En aquesta mateixa moció es va acordar encetar converses amb els llauradors per a restringir l'accés a l'horta de vehicles, per a que l'accés siga exclusiu per a llauradors.

Un any després, el Partit Popular no ha pres cap mesura per complir els acords plenaris, “cosa tristament habitual”, afegeix Juanma Ramón.

D'altra banda, altra de les propostes dels llauradors, que el PP amaga al calaix de l'oblit, són els distintius per als llauradors. Uns simples adhesius als vehicles perquè la Policia puga identificar fàcilment quins són propietat de llauradors i quins altres poden ser intrusos o poden entrar a cometre els furts.

Un demanda dels llauradors, ben senzilla i econòmica, que porta rondant l'Ajuntament tota la legislatura i que no s'ha posat en marxa per la desídia del Partit Popular.

La inactivitat del govern arriba al punt de tindre damunt la taula un projecte de vigilància, presentat per l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil, proposta que ni s'ha estudiat, però que Compromís per Paterna ha adjuntat a l'escrit i que esperen, al menys que “el PP tinga la vergonya d'explicar perquè no ha contestat en cap sentit a aquesta Associació de voluntaris” explica el regidor Juanma Ramón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.