Medi ambient

Torrent inicia la campanya de desinsectació de la xarxa de sanejament

El tractament consisteix a polvoritzar amb un insecticida residual les superfícies i els refugis potencials

Els ecologistes en contra d'aquest sistema que consideren agressiu

Torrent ha iniciat la campanya de desinsectació que anualment du a terme Aigües de l'Horta en la xarxa pública de sanejament del municipi, amb l'objectiu de prevenir possibles plagues.

Aquesta campanya ha començat a aplicar-se en el nucli urbà, per a continuar en el Vedat i els polígons industrials. El mètode que s'empra per a controlar les panderoles i altres insectes, consisteix a polvoritzar amb un insecticida residual la xarxa de clavegueram d'aigües residuals i pluvials.

Any rere any, la ciutat inicia els treballs de fumigació, generalment sobre el mes d'abril, que és quan comença el bon temps i els dies són més càlids dos dels motius principals que provoquen la proliferació d'insectes.

El subsòl és l'hàbitat ideal per a la cria i desenvolupament d'insectes com la panderola, especialment la Periplaneta americana, lloc on troba condicions ideals d'humitat i temperatura, aigua i aliment.

La polvorització es realitza mitjançant un raig d'aigua en forma de punta d'agulla, que es pot usar per a dirigir l'insecticida dins de forats, clevills i escletxes. Es realitza polvoritzant la cara interior de les tapes i l'insecticida s'aplica d'avall cap a amunt, ja que les panderoles al contacte amb la llum solar s'oculten ràpidament.

En funció dels resultats obtinguts en esta campanya inicial, i de les dades acumulades de campanyes d'anys anteriors, es repetix el tractament fins a quatre vegades en aquells llocs on la presència d'insectes és major. D'altra banda, en els casos puntuals en els quals els veïns de Torrent detecten la presència d'insectes, la brigada encarregada de dur a terme esta campanya de desinsectació acudix fins al punt indicat per a fer el tractament i acabar amb la possible plaga.

Oposició ecologista

Les associacions ecologistes existents a la vila, han manifestat el seu desacord amb el sistema de control dels insectes, que consideren agressiu i poc selectiu, qüestió aquesta que esquilma el conjunt dels insectes sense distinció.

Per als ecologistes de l'Horta, el sistema de control d'insectes com el de rossegadors, hauria de ser bastant més puntual i selectiu.

Control, control, control

Pere Rossell

Sempre passa el mateix. Quan governa la dreta a les institucions públiques, vol fer pensar tothom, que hi ha control i és per això que les lleis, ordres i decrets que fabrica, sempre van adreçades a controlar-ho tot. Són lleis punitives i no pedagògiques ni didàctiques sobre les pràctiques ciutadanes.

Ara bé; s'ha de pensar amb aquest procedir, perquè tot el que diuen que es controla no sols correspondre's amb la realitat. Ells sempre diuen que ho controlen tot, però realment el que controlen sols ser la superfície.

Els encanta fer accions de cara a la galeria i, després, si té vist ja no ho recorde. D'exemples els hi ha arreu en el camp de l'educació, la sanitat, el medi ambient, la cultura, les publicacions i fins i tot les formes de participació que tant els agrada tenallar.

El control es demostra caminant i és per això que s'ha de controlar més el manteniment de tota la fusta existent a la intempèrie, l'ocupació dels joves plural i diversa i no sols per als seus coneguts i saludats, els horaris de les sales d'exposicions existents, l'obertura del trinquet del carrer València, les subvencions i ajudes a grups, entitats i associacions, els queviures del banc d'aliments, els cursos per a emprenedors i emprenedores i així fins la sacietat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.