Medi ambient

La canalla de Morella planta el seu arbre en el camí de Santa Llúcia

Se celebra el tradicional Dia de l'Arbre, en el què els més menuts aprenen a respectar el medi ambient

Morella celebra avui el tradicional Dia de l'Arbre. Una jornada que no falta al calendari primaveral i que sempre és un gran èxit entre els més menuts. Per això, desenes de xiquets han contribuït a la millora del Camí de Santa Llúcia amb les seues plantacions i han après la lliçó del respecte cap al medi ambient. Aquesta jornada es devia haver celebrat el passat 27 d'abril, però es va suspendre per la neu.

Aquesta jornada se sol realitzar en diferents punts cada any. Així, a 2012 es va realitzar a la zona de l'antiga cooperativa i aquest any s'ha optat per millorar un dels camins més transitats pels veïns de Morella, ja que està condicionat i part de Sant Miquel cap a altres rutes pel terme municipal.

Per això, el punt en què s'ha realitzat la plantació està molt pròxim al nucli urbà, de manera que cada alumne podrà vigilar el creixement del seu arbre. Per fer el seguiment, cada xiquet ha posat el seu nom en una estaca i podrà cuidar-lo.

Els arbres que s'han plantat són grèvols, carrasques, pins i roures, tots autòctons. Abans d'iniciar-se la plantació, els joves han rebut una xerrada formativa, per conèixer la importància històrica del lloc en el qual poden veure créixer els seus arbres i per saber com plantar-los. A més dels alumnes, alguns pares s'han acostat fins al lloc i han preparat un esmorzar per als xiquets.

Els organitzadors de l'Aplec dels Ports també han estat protagonistes en la jornada d'avui. A més de participar en el Dia de l'Arbre, han inaugurat la mostra itinerant sobre les festes de Sant Antoni de la comarca dels Ports.

Es tracta d'un repàs fotogràfic a una de les principals festes comunes a totes les localitats. Per exposar-la, l'Aplec va sol·licitar la col·laboració ciutadana, perquè se'ls feren aplegar imatges de les festes.

Al final, va haver-hi un gran èxit de participació i els diferents municipis poden gaudir d'aquesta exposició.

En la jornada de demà, el protagonisme serà per a la Rondalla, que oferirà el seu tradicional Concert de Primavera al Teatre Municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.