Medi ambient

Paisatges dalt d'un ruc

Rucs del Corredor és una reserva de diferents races de burros que combina el coneixement dels animals amb propostes lúdiques i educatives

Rucs del Corredor va ser creat l'any 1996 a Canyamars, al Maresme, per en Joan Compañó i la Paloma Vicente amb l'objectiu de conservar, protegir i promocionar les diferents espècies de rucs de la península. En l'actualitat, una cinquantena d'animals pasturen a la finca reconvertida en un autèntic parc on els usuaris poden escollir entre un ampli ventall d'activitats en què el burro sempre és el protagonista principal. L'oferta inclou des de les tradicionals passejades a sobre d'un d'aquests animals, tant per a petits com per a adults, fins a la celebració de festes d'aniversari i de comiats de solter, la possibilitat d'obtenir el carnet de conductor de ruc o de llogar un habitatge mòbil enmig del Parc Natural del Montnegre i el Corredor amb l'afegit de tenir cura d'un ruc petit. L'experiència també permet accedir al Rukimón, un circuit on els visitants recorren els diferents espais del centre, que inclouen des de la localització de les diferents races fins a les zones de treball, de cria, dels sementals i dels rucs joves. Bona part dels usuaris dels Rucs del Corredor són escoles del Maresme i d'altres comarques veïnes que van a les instal·lacions per descobrir les possibilitats d'un animal que, amb el passar dels anys i el desenvolupament de la industrialització, semblava que havia quedat oblidat. En aquest sentit, els responsables del parc defensen que només la utilització dels rucs permetrà la seva recuperació i la seva integració en un món tan canviant. Tant és així que la darrera experiència que s'ha afegit a la programació és la coneguda com la Ruta de les 7 Masies. Un passeig de deu quilòmetres amb l'ajuda d'un ruc de càrrega que permet visitar sense presses set construccions típiques catalanes de Canyamars dels segles XVI i XVII. Per a més informació, www.rucsdelcorredor.com.

Com s'hi arriba?
En cotxe.
Des de l'N-II s'enllaça amb la carretera C-60. A la sortida 4, d'Argentona i Dosrius, s'agafa la carretera C-510 en sentit Canyamars. Abans d'arribar al nucli urbà s'agafa un trencall a mà dreta cap a Can Rimbles. Si optem per l'autopista, la sortida que cal agafar és la 99, Argentona i Granollers, i agafar la C-60. La resta del camí és el mateix.
En tren.
Rodalies 1, Molins de Rei-Maçanet. Baixar a Mataró i agafar el bus fins a Canyamars.

Els Rucs del Far d'Arenys

A l'entorn del parc de Can Jalpí d'Arenys de Munt també es poden fer sortides amb ruc fins al far que hi ha al capdamunt del turó. Hi ha activitats a l'entorn d'altres animals de granja i l'hort. Es pot consultar a www.rucsdelfar.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.