Medi ambient

Paterna obvia un abocament incontrolat en el Barranc d'en Dolça

El vessament porta tres mesos en el mateix estat i l'eliminació de la Unitat Mediambiental de la Policia Local contribuïx a que els residus puguen allargar-se en el temps

Mentre que l'Ajuntament del municipi de Paterna continua fent gala de la màxima de que quan es tinguen diners ja es pensarà en el medi ambient, la coalició Compromís denuncia l'existència d'un vessament d'aigües residuals, al Barranc d'En Dolça junt al poliesportiu K7, que porta tres mesos en la mateixa situació.

Segons el síndic portaveu de Compromís per Paterna, “la brutícia que va escorrent-se per aquest paratge del Barranc d'En Dolça, amb un valor paisatgístic important i que ara volen soterrar amb la construcció d'un mega centre comercial i d'oci, es queda impune a causa de no haver cap vigilància perquè ja fa temps que a Paterna no hi ha Unitat Mediambiental de Policia. I el que és pitjor és que pot estar així més temps encara”.

Ramón explica que han rebut queixes veïnals, han fet visites durant tres mesos al Barranc d'En Dolça i res ha canviat. Per això hui han decidit presentar un requeriment adreçat tant a Alfonso Romero com a Lázaro Royo per tal que es posen mans a l'obra i solucionen el més prompte possible un problema que pot afectar a la salut pública, ja que per filtració, aquest vessament pot afectar a la qualitat de les aigües subterrànies i, per tant, a l'aigua de subministrament que ve dels aqüífers.

Des de Compromís per Paterna han demanat a l'Ajuntament els informes sobre les actuacions realitzades al respecte, requerint que comunique urgentment a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX) l'existència d'aquest vessament d'aigües residuals sense depurar. Perquè la CHX és qui ha de prendre les mesures correctives i sancionadores al titular del vessament, encara que el consistori és el responsable subsidiari i ja hauria d'haver exercit les seues competències.

Per a la formació política denunciant, “una vegada més el pitjor risc per al medi ambient és la desídia de qui governa. Que s'ho aplique qui vulga, Ajuntament o Confederació”, conclou Juanma Ramón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.