Medi ambient

Es pretén evitar la destrucció de la Lloma de Paterna

Polítics i ciutadans organitzats alerten sobre el perill que suposa el projecte “Puerto Mediterraneo” per a la localitat i el terme municipal

Davant la presentació prevista per a hui dimecres 19 de juny del megacentre d'oci i comercial Puerto Mediterráneo, la coalició Compromís i diverses associacions, grups i entitats ciutadanes d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta manifesten que no volen ser còmplices del desastre que suposarà implantar, mitjançant l'Actuació Estratègica Territorial (ATE), el projecte que, a més del complex comercial, inclou 500.000 metres quadrats per a hotels temàtics i casinos, —el Paternavegas—, edificis d'oficines i residencials, i fins i tot un gran concessionari de cotxes.

Aquest rpojecte està previst molt a prop de la Zona Franca, on també anuncien una altra ATE per a la construcció de les 8.000 vivendes dels gratacels del Manhattan.

Per a les organitzacions que fan aquest advertiment, el model de l'ATE és l'estratègia declarada pel PP per a traure'ns de la crisi, un model depredador del territori. Apostar per ell és tornar al model de la bombolla immobiliària que ha portat a aquesta crisi galopant i sense fons.

Des de Compromís manifesten que no poden consentir “que triomfe el model econòmic que ens ha dut a aquesta crisi” i és per això que anuncien noves mobilitzacions per a per fer entendre als governants del PP que és un model equivocat.

Paratge a defensar

Tota la partida de la Mola i el Rabosar, on està la Lloma i on va Puerto Mediterráneo, és un paratge amb un important valor mediambiental que cal defensar per a la ciutadania de Paterna. La Lloma és un lloc per a gaudir, com a usuaris a peu i en bicicleta, que tenen les persones que viuen a Paterna. És el pulmó verd del municipi i cal protegir-lo.

Per això, al ple de juny aquesta coalició presentarà una moció on reclamaran que es conserve i protegisca aquest espai. El moviment 'Salvem la Lloma' segueix latent. I ara amb aquest nou moviment del Consell revifa per a defensar que no es destruïsca allò que li pertany al poble de Paterna, els seus espais naturals.

Per a Compromís és inviable qualsevol actuació urbanística que vulga instal·lar-se en aquest espai que, d'altra banda, és ja l'únic terreny que queda lliure, de moment de qualsevol especulació.

Però vist el panorama, sembla que el PP vol carregar-se'l. És l'estil al qual ens vol acostumar, especulant per a que quatre siguen rics a costa de la resta de la ciutadania, i apostant per megaprojectes. Tot sense conèixer com podrà afectar a la supervivència del comerç local de Paterna.

D'altra banda, Juanma Ramón també incideix en què “l'acte de hui, a un cèntric hotel de luxe a València, és una posada en escena de la recuperació de la política de 'fastos' a la qual el PP té tanta afició. Precisament en l'actual conjuntura on moltes famílies viuen situacions dramàtiques, participar en una festa privada que té un escenari com el triat, deixa clara la falta de sensibilitat del partit que està governant-nos. Un acte pretenciós que intenta disfressar de luxe la situació de ruïna de la Generalitat Valenciana. És així com el PP intenta acabar amb allò que els polítics són els pitjor valorats en la societat civil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.