Medi ambient

Es posa en marxa a Alcoi el dispositiu contra incendis amb 40 voluntaris

El nou dispositiu d'estiu dobla el nombre de voluntaris respecte al 2012

L'Ajuntament d'Alcoi, a través de la regidoria de Medi Ambient, posa en marxa a partir de hui i fins al 31 d'agost un nou dispositiu de vigilància i prevenció d'incendis forestals en el terme municipal, amb un grup de 40 voluntaris que s'han adreçat a la iniciativa, el que suposa pràcticament el doble dels voluntaris de l'any anterior.

Enguany s'han introduït una sèrie de millores respecte a l'any anterior. S'estableixen dos punts fixes de vigilància, un en el Canyet de voltors a la zona del Preventori i l'altre a Sant Antoni, així com un punt mòbil mitjançant bicicletes entre el Racó de Sant Bonaventura i la Via Verda.

Aquest dilluns ha tingut lloc el curs de formació per als voluntaris en què se'ls ha capacitat en l'ús dels equips de comunicació, tècniques per a la detecció d'incendis i geolocalització a través de plànols i mapes.

A més, enguany per segon any consecutiu, l'Ajuntament d'Alcoi coordina el dispositiu de vigilància que entitats com Radio Charly Alpha, ACIF, Policia Local, Creu Roja i Protecció Civil posen en marxa durant els mesos d'estiu per a vigilar el risc d'incendis.

L'objectiu és organitzar un dispositiu conjunt que permet coordinar tots els recursos materials i humans disponibles, així com la distribució de les entitats en distintes zones i franges horàries per cobrir al màxim el terme municipal.

En aquest sentit, l'Ajuntament d'Alcoi realitza una aportació econòmica per a cobrir amb les despeses dels desplaçaments de les entitats participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.