maresme
Pineda accepta pagar per acabar amb el soroll de la depuradora però a canvi que l'ACA li torni els diners
El ple aprova avançar 12.000 euros per instal·lar pantalles acústiques a la planta de pretractament
Subscriu un conveni amb el Consell Comarcal perquè aquest reclami el pagament a Medi Ambient
El ple de l'Ajuntament de Pineda va aprovar en la darrera sessió avançar 12.000 euros per a la instal·lació de pantalles acústiques a la planta de pretractament de la depuradora per acabar amb el soroll i les molèsties que provoquen als veïns de Bellavista. La decisió, discutida per alguns grups de l'oposició, va ser defensada pel govern com la més ràpida i efectiva per acabar amb els problemes, tot i que ni la gestió ni el manteniment de la planta, que neteja les aigües residuals de cinc municipis de l'Alt Maresme, són competència del consistori. En aquest sentit, el regidor d'Urbanisme, Jordi Masnou (PSC) va defensar que els diners que ara avançava Pineda serien restituïts per l'Agència Catalana de 'Aigua (ACA) responsable de les obres. “Segons la Generalitat, la planta compleix amb els paràmetres de la normativa acústica, però el cert és que el soroll existeix i que els veïns reclamen una solució”, va assenyalar. CiU i PP van votar a favor, ERC es va abstenir assenyalant que el govern s'equivocava assumint responsabilitats que no li pertocaven i 100x100 per Pineda hi va votar en contra.
Com a demostració de bona voluntat, el president del Consell Comarcal del Maresme (CCM), Miquel Àngel Martínez (CiU) i l'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC) han signat aquest matí un conveni que recull la intenció de l'administració supramunicipal de pagar el cost de les obres d'insonorització quan l'ACA els hi derivi. Fonts municipals han admès que les possibilitats de recuperar la inversió són poques, atès sobretot que per a la Generalitat, les mesures preses en aquest sentit s'ajusten a la normativa.
L'estació depuradora d'aigües residuals (EDAR) de Pineda de Mar es va començar a construir l'any 2008 per resoldre l'abocament de les aigües brutes al mar provinents de cinc poblacions: Calella, Pineda, Santa Susanna. Dona servei a una població de 150.000 habitants i va entrar en servei, en període de proves el passat 4 de setembre. Fins llavors, les aigües residuals de la zona nord del Maresme només eren pretractades a la planta que Pineda té al costat del cementiri. Aquest equipament ha estat renovat, però els veïns de la zona que l'envolta fa mesos que es queixen de sorolls i pudors dels motors.