Medi ambient

FORALLAC

El ple insta el jutge a dir qui enderrocarà la subestació

El ple de Forallac, que integren els vuit regidors del govern de CiU i només un, Josep Antoni Masuet (IGF), de l'oposició, va aprovar ahir una resolució que deixa en mans del jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona el desmantellament de la subestació elèctrica d'Endesa a Fonteta. El ple reconeix al jutge la potestat d'acordar “l'execució subsidiària per part de l'òrgan administratiu que consideri adient”, com recollia en la darrera interlocutòria que ha precipitat la desconnexió i el precintament de la instal·lació.

El text sotmès a aprovació relata tots els tràmits duts a terme per l'alcalde, Josep Sala, i el seu govern d'ençà de la sentència del TSJC que ordenava enderrocar la subestació el maig del 2012. A més, argumenta que la decisió no s'havia pres abans per no contradir el mandat del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, que n'autoritzava el desmantellament només quan hi hagués una subestació alternativa. El govern de Forallac destaca que aquesta darrera resolució administrativa “no ha estat anul·lada judicialment”.

El termini perquè Endesa faci voluntàriament el desmantellament de la instal·lació venç el 17 de juliol. I el consistori es declara incapaç tècnicament per tirar-lo endavant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.