Medi ambient

Medi Ambient

Fornells deixa d'abocar les aigües residuals a l'Onyar

El sistema de clavegueram s'ha connectat a la xarxa de sanejament de Girona i millorarà la qualitat de l'aigua del riu

El sistema de clavegueram del municipi de Fornells de la Selva s'ha connectat fa pocs dies a la xarxa de sanejament de la ciutat de Girona i deixarà així d'abocar directament les aigües residuals del municipi al riu Onyar com feia fins ara. Aquest estiu Girona ha acabat de fer tot un seguit d'actuacions per fer viable aquesta connexió i completar l'obra que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va començar l'any 2010. En concret, va invertir 1,5 milions d'euros per construir més de 4 quilòmetres de xarxes de col·lectors i es va aprofitar per fer una millora de 900 metres d'un tram del sistema de sanejament de Girona. Des de Girona es destaca la connexió del sistema de clavegueram de Fornells a la xarxa de sanejament de Girona per a la millora de la qualitat de l'aigua del riu Onyar. L'alcalde de Fornells, Mateu Parera-Nieto, recorda que “feia 30 anys que només teníem uns decantadors que separaven sòlid i líquid”. Destaca la “bona sintonia” amb Girona per resoldre “una obra que s'ha allargat massa”. La connexió resol “les males olors que teníem a tocar del camp de futbol quan s'hi anava a passejar”. Fornells resol així una reivindicació històrica i ara contribuirà al manteniment del cost de Campdorà.

LA XIFRA

1,5
milions
va invertir fa tres anys l'ACA per construir la xarxa de col·lectors de Fornells fins a Girona.

Necessari per als projectes fluvials

Aquesta connexió al sanejament era bàsica per a Girona per plantejar-se en un futur poder desenvolupar l'ambiciós projecte per integrar a la ciutat els cursos fluvials. Fa setmanes es va presentar un estudi de propostes per naturalitzar el curs fluvial de l'Onyar entre el carrer del Carme i la plaça Catalunya, una possibilitat que ara pren forma garantint que l'aigua que hi passa és més neta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.