Medi ambient

Compromís per Elx vol que l'ajuntament rebutge el decret elèctric de Rajoy

La coalició opina que la reforma energètica només persegueix assegurar els beneficis de les grans empreses elèctriques

La Coalició Compromís per Elx ha instat l'Ajuntament d'aquesta localitat meridional del País Valencià perquè manifeste el rebuig al Reial Decret de mesures per a l'estabilitat financera del sistema elèctric, aixi com a l'esborrany del Reial Decret sobre autoconsum.

Aquest grup polític que ocupa la bancada de l'oposició aposta decididament pel foment de les energies renovables, per la qual cosa demana que es realitze una auditoria energètica dels edificis i instal·lacions municipals com a pas previ per a la implantació de les mesures escaients en aquell sentit.

Els components de Compromís per Elx entenen que aquesta reforma energètica només persegueix assegurar els beneficis de les grans empreses elèctriques, augmenta el preu de la llum al consumidor, desmotiva l'estalvi, penalitza l'autoconsum i ofega el sector de les energies renovables.

El síndic entés d'aquestos temes en la coalició valencianista opina que el sector de les energies renovables és qui més patirà els efectes d'esta reforma i, amb ell, l'esperança d'un canvi en l'actual model energètic cap un altre més eficient mediambientalment.

En efecte, el RDL 9/2013 deroga el RD 1578/2008 de retribució de la producció d'energia elèctrica mitjançant tecnologia solar fotovoltaica, mesura que ja es va iniciar amb el RDL 1/2012 que suprimia les primes a les energies renovables, de cogeneració i residus, i que està sent estudiat actualment pel Tribunal Constitucional, atesa la seua possible inconstitucionalitat.

Així, el govern de l'estat ha canviat les regles del joc a l'establir un màxim del 7,5% de rendibilitat en l'inversió, amb caràcter “retroactiu”, la qual cosa suposarà el tancament de moltes plantes termosolars, incapaces de continuar finançant la seua inversió, a banda de la pèrdua de llocs de treball i l'abandonament d'una incipient aposta per les energies renovables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.