Medi ambient

Diversos terratrèmols sacsegen el Baix Maestrat i el Montsià

Hom pensa que han estat deguts a les tasques d'extracció de cru que s'hi practiquen a la zona

Des de la una d ela matinada i fins ben passades les sis del matí, aquestes comarques valencianes i catalanes, han patit diversos episodis sísmics, el més important dels quals ha arribat a marcar 4,6 graus en l'escala de Ritter.

Fins i tot la plana litoral de València, ha patit a les 7,07 del matí un sacsejament tel·lúric, que ha alarmat la ciutadania de les comarques de la Plana i Camp de Morvedre.

Aquestos episodis, començaren a la una d ela matinada i de fet, es van fer públics a les xarxes socials, abans que la xarxa d'observatoris es fes resó. Una de les primeres alarmes es donava a la 1,07 de la matinada mitjançant el programa nocturn de Catalunya Ràdio i, a partir d'aquest moment, un seguici de telefonades han ocupat les ones hertzianes i el conjunt d eles xarxes socials.

La Plataforma anti-fracking ha convocat a Vinaròs primer i a Alcanar després, una concentració de protesta per a hui mateix a les 20,30 hores, reivindicant l'atur de les activitats d'extracció i prospecció de cru a les costes i els projectes de fracking existents a la comarca del Baix Maestrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.