Medi ambient

medi ambient

Ribes aposta per generar energia amb biomassa

S'inaugura el nou centre de la xarxa de distribució de calor, que subministra a diversos equipaments municipals

L'Ajuntament de Ribes de Freser ja genera energia a través de la biomassa per alimentar la calefacció i l'aigua sanitària de diversos equipaments públics, com ara la residència geriàtrica, el centre d'assistència primària, l'escola i institut, el casal dels avis i el pavelló d'esports.

L'alcalde de Ribes, Marc Prat, va destacar ahir la importància de la instal·lació, perquè permet estalviar energia, responsabilitzar-se del medi ambient, a través de tenir cura dels boscos, i, a la vegada, generar llocs de treball. La inauguració del nou centre de la xarxa de distribució de calor va ser a càrrec del conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí.

Aposta pel medi ambient

Marc Prat, que es va mostrar satisfet per haver culminat aquest projecte, va explicar que l'Ajuntament vol seguir aprofitant la biomassa forestal dels boscos públics, ara mateix de poc valor industrial, per produir calor i aigua calenta sanitària per als edificis públics. Segons Prat, això permet “un estalvi econòmic, la millora de la gestió de boscos i el compliment del protocol de Kyoto”. La central de producció de calor centralitzada, amb l'estella com a combustible, té una potència de 720 Kw i una longitud de les canonades de la xarxa de 1.500 metres. Tot i que a la comarca existeixen diverses calderes de biomassa, aquesta xarxa de distribució de calor serà pionera pel que fa a l'ús d'aquesta font d'energia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.