Medi ambient

MEDI AMBIENT

Neteja a fons dels marges fluvials de sota del cingle de Castellfollit de la Roca

S'ha eliminat la vegetació exòtica que havia envaït un dels espais més espectaculars de la zona volcànica de la Garrotxa

Una àrea de 18.000 metres quadrats dels marges dels rius Fluvià i Turonell, al peu de la cinglera de Castellfollit de la Roca, ha estat objecte d'una neteja a fons de la vegetació invasora. La intervenció, a càrrec de personal de la cooperativa la Fageda (en la qual treballen persones amb disminucions psíquiques), ha comportat una millora notable des del punt de vista ambiental, atès que la zona estava dominada fins ara per un gran nombre d'espècies d'arbres i arbustos impropis del territori, bàsicament ailants, acàcies, negundos, figueres i budleies. Al mateix temps, la neteja permet ara als visitants tenir unes millors vistes d'aquesta àrea tan singular, situada dins dels límits del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i presidida per l'espectacular cinglera de basalt de Castellfollit. Els operaris han aprofitat per retirar un gran nombre de deixalles de tota mena (unes dues tones) que s'han trobat als marges dels dos rius. Posteriorment s'hi plantaran verns.

El pressupost ha estat de 24.000 euros, finançats amb el conveni que mantenen l'Obra social La Caixa i la Diputació per a la millora dels espais naturals de les comarques de Girona. Ahir es van presentar els resultats dels treballs, a càrrec de representants de La Caixa i la Diputació, així com els alcaldes de Castellfollit i de Sant Joan les Fonts, en els termes municipals dels quals (i també de Montagut i Oix) ha tingut lloc la intervenció. Des que al 2006 es va posar en marxa el programa –van indicar– s'han invertit més de 8,1 milions d'euros arreu de la demarcació. Aquest any, l'import ha estat de 450.000 euros, distribuïts en disset actuacions. A banda dels beneficis ambientals dels treballs –van remarcar– el programa és molt important des del punt de vista social, atès que dóna feina a gent amb risc d'exclusió.

LA XIFRA

1,8
hectàrees
té l'àrea on s'han fet els treballs, en els termes de Montagut i Oix, Castellfollit i Sant Joan.

“Calen més recursos per al cingle”

L'alcalde de Castellfollit de la Roca, Moisès Coromina (CiU), va aprofitar la presència de mitjans de comunicació en l'acte d'ahir per demanar al govern que presti més atenció a la famosa cinglera basàltica del seu poble. Coromina va reclamar una planificació a llarg termini que inclogui una inversió anual per a la preservació, manteniment i difusió “d'aquest monument natural”, atesa la importància que té –va dir– des del punt de vista científic i paisatgístic, i com a element important de la promoció turística del municipi i de la resta de la comarca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.