Medi ambient

medi ambient

Més control al Croscat per evitar l'incivisme

Els turistes que visiten en grup el volcà del Croscat de Santa Pau estan obligats a contractar un guia del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa des d'aquest setembre. Fins ara, mestres i monitors podien fer, al mateix lloc, un curs accelerat de dues hores de formació per ser els guies dels seus alumnes però s'ha decidit suprimir aquesta opció per augmentar el control i millorar-hi la seguretat durant la visita. D'aquesta manera es vol posar fi a les actituds incíviques més habituals, com ara deixar missatges a les parets de la greda, gratant-la, o accedir a peu a zones prohibides que el que fan és accelerar el procés d'erosió d'una zona natural que ja és molt sensible.

“L'incivisme el practica una minoria, però si volem protegir i preservar la zona i prevenir riscos pensem que cal eliminar aquestes actituds o disminuir-ho al màxim”, explica el director del parc, Xavier Puig, que recorda que el Croscat és l'emblema de tot el parc.

De fet, aquest volcà va ser l'origen de la protecció de la zona després de les extraccions de gredes i posterior restauració de l'espai, un cop finalitzada l'activitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.