Medi ambient

MEDI AMBIENT

El Consell recorre contra el BCIN dels Clots de Sant Julià

L'ens qüestiona que la planta de transferència sigui dins del territori protegit com a bé cultural

 Ho va ratificar en l'últim ple amb els vots del PSC, CiU, el PP i TSF, l'abstenció d'ICV i el no d'ERC

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha recorregut finalment contra la declaració de bé cultural d'interès nacional (BCIN) que va establir la Generalitat el 22 d'octubre passat. L'apel·lació, que es va presentar en el termini establert, va tenir la ratificació en l'últim ple de la majoria dels grups. Van votar a favor del recurs els consellers de CiU, del PSC, del PP i de TSF, i els dos representants d'ICV es van abstenir. Els sis consellers d'ERC hi van votar en contra. En el recurs contra l'acord de declaració de BCIN, el Consell al·lega que les finques on hi ha la planta de transferència estan qualificades actualment d'equipaments perquè “no representen cap interès arqueològic” i, per això, demanen que surtin del BCIN.

Es considera també la necessitat creixent de la transferència de les deixalles i més ara, amb l'abocador de Lloret de Mar acabat d'inaugurar i on haurien d'abocar els municipis empordanesos. En el recurs es fa una nova proposta de delimitació.

El president del Consell, Joan Català, va confirmar que aquest ens és partidari de fer compatible la protecció dels Clots amb l'activitat de la planta. “Gràcies a la distància és perfectament compatible la protecció dels Clots i la màxima disponibilitat de la finca on hi ha la planta.”

La portaveu d'ERC, Marta Payeró, va afirmar que els arguments que exposava el govern del Consell no eren prou “sòlids” perquè al seu parer no és incompatible aquesta protecció amb “poder fer obres de millora”. El conseller d'ICV Erik Solés va argumentar la seva abstenció amb el fet que “no quedava clar que els drets del Consell quedessin vulnerats”.

LA DATA

22.10.2013
Declaració.
L'acord de declaració com a BCIN dels Clots de Sant Julià és molt recent i va ser decretat pel govern.

Forallac ja no va presentar cap més al·legació

L'Ajuntament de Forallac no ha volgut presentar cap més al·legació a la declaració després que li va ser desestimat un recurs del 10 de maig passat. “Si la planta de triatge depèn del Consell Comarcal del Baix Empordà, és lògic que sigui aquest organisme qui hi recorri en contra. Nosaltres, des del territori, ja hem fet prou. És bo que el Consell vetlli pels interessos de tots”, manifestava l'alcalde de Forallac, Josep Sala, de Convergència i Unió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia