Medi ambient

MEDI AMBIENT

La recollida porta a porta de Besalú s'ampliarà

L'Ajuntament vol oferir al servei al barri de Racolta -on de moment s'ha sospès- i també al Grup el Mont i can Ring

A Besalú, la recollida selectiva de les deixalles (orgànica, paper, vidre i plàstic) pel sistema porta a porta, experimentada l'any passat al barri de Racolta, s'ampliarà a mitjà termini al grup El Mont i, possiblement, Can Ring. De moment, el servei a Racolta (on viuen 53 famílies) s'ha suspès perquè no l'utilitzava prou gent i no sortia a compte. L'Ajuntament calcula, en canvi, que sumant Racolta, el grup El Mont (on hi ha domiciliades més de 200 famílies) i Can Ring (amb unes 40 llars), sí que resultarà rendible. A Besalú, la recollida de les deixalles a domicili la fan operaris de la brigada municipal.

“Apostem pel porta a porta, però volem implantar-ho de mica en mica”, ha explicat l'alcalde, Lluís Guinó. Abans que es fes la prova a Racolta, es va implantar el porta a porta (però només per al plàstic i el cartró) al barri vell, un servei que s'està mantenint “amb molt d'èxit”, segons el consistori.

Per contra, les dades del porta a porta al barri de Racolta constaten que hi ha un bon marge de millora: només el 36% dels habitatges van lliurar la deixalla orgànica, un percentatge que encara és més modest en el cas del paper i el vidre (32%) i, sobretot, el plàstic (21%). A part de la maca d'hàbit, l'Ajuntament atribueix les dades d'aquest barri al fet que no es van retirar els contenidors (com sí que fan altres ajuntaments que estan introduint el porta a porta) perquè no es volia que els veïns se sentissin obligats a adoptar el nou sistema.

LA XIFRA

36 %
de les llars
de Racolta van utilitzar el servei, pel que fa als residus orgànics.

LA FRASE

La nostra intenció és fer-ho a tot el municipi, però de mica en mica
Lluís Guinó
ALCALDE DE BESALÚ


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia