El territori com a aula magna
L'Escola del Territori compleix un any amb la difusió de la sostenibilitat com a eix principal
L'Escola del Territori del Centre per a la Sostenibilitat ha capitalitzat l'esforç que durant anys han dut i duen a terme les plataformes amb sensibilitat ecologista a les comarques gironines i ha completat el curs acadèmic amb les novetats de les propostes de l'hort ecològic i d'un taller sobre consum. Lluny de la cultura del no, l'escola ha apostat per difondre els valors del diàleg i del creixement justificat i sostenible.
Així, els alumnes del CEIP Les Escomes, de Sant Jaume de Llierca, i del CEIP Joan Maragall, de Santa Pau, han creat horts ecològics i han desenvolupat durant tot el curs un projecte pedagògic amb activitats marcades pel ritme propi del cicle hortícola anual.
Els alumnes de l'IES La Garrotxa i IES Bosc de la Coma, d'Olot, en canvi, han dut a terme una activitat més reflexiva. Amb el lema «El consum, una cursa sense final», l'activitat ha consistit en l'elaboració d'un esmorzar saludable i la visita a la cooperativa de la Vall d'en Bas i del mas Esquena de Joanetes per conèixer directament diversos punts de vista sobre l'alimentació.
Els impactes de Bracons ha continuat essent l'activitat més demanada. Aquest curs hi han participat alumnes dels instituts La Garrotxa i Bosc de la Coma, d'Olot.
L'escola Verntallat, de la Vall d'en Bas, ha encarregat a l'Escola del Territori un taller sobre la vegetació del seu entorn i, al Bosc de la Coma, els alumnes del crèdit variable de medi ambient hi han tingut l'exposició itinerant «No m'expliquis cuentus xinos!»
El pròxim curs escolar l'Escola del Territori inclourà l'oferta Educacció a la de les propostes de l'Institut Municipal d'Educació d'Olot.