Medi ambient

maresme

Cabrils es reivindica com a municipi compromès amb la sostenibilitat

El municipi inaugura aquest cap de setmana la primera fira dedicada a les energies i moviments alternatius

L'estalvi energètic i la restauració “slow food” i quilòmetre 0 són els àmbits destacats

Cabrils inaugura demà Ambiental, Fira de la Sostenibilitat una ambiciosa proposta centrada en mostrar al públic les darreres aportacions tant en el món de les energies alternatives com en els moviments que reivindiquen maneres de viure menys agressives amb el medi ambient. Amb la presència del conseller de la presidència de la Generalitat, Francesc Homs, la cita es desenvoluparà en dos dies, el primer dels quals estarà dedicat a l'estalvi energètic en l'empresa i a debatre la situació real de l'energia a Catalunya de la mà d'experts del sector com Marcos Ugarte, conferenciant i consultor estratègic de més de cent entitats públiques i privades tant de l'Estat com d'Amèrica Llatina o Joan Josep Escobar, cap de Divisió Energètica de l'Institut Català d'Energia (ICAEN). La fira es completarà diumenge amb una jornada dedicada a la restauració sostenible, als productes del quilòmetre 0 i al moviment slow food que comença a fer-se un lloc a la comarca i que té com a principis bàsics garantir una alimentació bona, saludable i justa amb el productor i amb el medi ambient.

Aquí hi seran presents cares conegudes dins i fora del Maresme com el membre d'Unió de Pagesos Pep Riera o la televisivava Àvia Remei acompanyats per Nani Moré, directora de l'Associació Menjadors Ecològics o Annalisa Giocoli, del moviment Slow Food Barcelona km 0.

La fira es divideix en dos espais. Al pàrquing Horts de Santa Creu, davant de la Concòrdia, hi haurà l'espai dels estands i on es faran les demostracions, audiovisuals i presentació de propostes amb una especial atenció als projectes i entitats locals. Les conferències i taules rodones tindran com a escenari el Centre Cívic La Fàbrica. L'alcaldessa de la població, Lina Morales (CiU), es mostra molt satisfeta amb la iniciativa. “Volem debatre i defensar la necessitat de tenir cura del medi ambient i començar per les accions més properes”, assenyala. Morales destaca que la fira va ser una idea gestada pel regidor d'Urbanisme i Habitatge, Participació Ciutadana i Comunicació, Edmon Nadal. “Aquest és només el primer pas i esperem que la fira esdevingui un punt de referència a nivell comarcal”, comenta l'alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.