Medi ambient

medi ambient

L'ACA no començarà les obres de la depuradora d'Anglès fins a final d'any

De moment ha iniciat els tràmits de contractació, després que el Consell Comarcal de la Selva va donar el vistiplau al projecte de reforma

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) té previst començar les obres de reforma de la depuradora d'Anglès durant l'últim trimestre d'aquest any, segons van confirmar ahir fonts d'aquest organisme, que depèn de la Generalitat. Fa aproximadament un mes, el Consell Comarcal de la Selva va validar el projecte de reforma, que es considera urgent pel mal estat de l'equipament. La tramitació es va fer amb rapidesa, però les obres no començaran fins a final d'any, i es preveu que estiguin acabades al llarg del 2015. De moment, l'ACA ha iniciat els tràmits de contractació.

La depuradora d'Anglès es va estrenar el 2003 i fins a l'octubre del 2009 la va gestionar l'ACA, fins que va passar-ne la gestió al Consell Comarcal de la Selva. Quan el Consell se'n va fer càrrec, els tècnics ja hi van detectar “deficiències estructurals”, i s'hi han fet reparacions puntuals per valor de 70.000 euros, però la reforma més important, que té un cost d'1,3 milions d'euros, encara està pendent, tot i que es considera urgent.

A més, fins que la depuradora no estigui en condicions no es reprendran les obres per portar l'aigua residual de la Cellera a Anglès, aturades des de fa anys tot i que van arribar a començar-se. De moment, la Cellera aboca a la llera.

LA XIFRA

1,3
milions
d'euros és el cost que tenen les obres de millora de la depuradora d'Anglès, que es consideren urgents.

LA DATA

2003
És l'any
en què es va estrenar la depuradora, i el 2009 s'hi van detectar deficiències importants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia