Torrent prepara un catàleg d'arbres monumentals existents al terme

Ciutadans, associacions, grups i entitats de Torrent estan cridades a col·laborar en la realització del primer catàleg d'arbres monumentals de la ciutat i terme municipal, sempre que s'hi troben situats en qualsevol zona del municipi, tant dins de l'àmbit públic com privat, però a excepció feta dels parcs i jardins de la vila.

Actualment, hi ha espais arbrats que es troben en perill degut a l'edat avançada d'aquestos vegetals o a l'activitat humana que els posa en perill. És per això que amb la finalitat d'estalviar la continua degradació i desaparició d'aquest patrimoni arbori, es fa necessària la protecció mitjançant un catàleg com el que es pretén realitzar.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és la d'aprofitar les característiques ambientals i històriques de la localitat més poblada de l'Horta Sud, afavorida per l'existència d'una gran biodiversitat d'espècies vegetals autòctones i alòctones que formen part dels boscos i espais arbrats torrentins.

Perquè les diferents espècies formen part de l'esmentat catàleg, hauran de tractar-se d'abres de més de 12 metres d'alt, amb un perímetre mínim d'1,30 metres i amb uns 100 anys d'edat.

La data termini per a presentar qualsevol proposta, finalitza el 18 d'octubre proper.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.