Medi ambient

ICV reitera l'opacitat entorn del Castor

El grup de l'Esquerra Plural ha demanat l'empara del president del Congrés dels Diputats per forçar el Ministeri d'Indústria a facilitar-los l'informe elaborat per l'Instituto Geológico i Minero Nacional sobre el projecte Castor. Segons la diputada d'ICV Laia Ortiz, el govern de l'Estat ha tancat l'expedient de la petició d'informes que havia efectuat el grup al gener aportant únicament l'estudi de l'Instituto Geográfico Nacional i evitant facilitar l'altre informe que s'havia requerit. “Si existeix, tenim el dret d'accedir-hi”, va assegurar la diputada en declaracions a l'ACN. De moment, l'Esquerra Plural ja ha demanat la compareixença al Congrés del ministre d'Indústria, José Manuel Soria, i ha presentat una bateria de preguntes, a més d'una proposició no de llei amb nou punts per exigir transparència, que el govern de l'Estat faciliti tota la informació sobre el Castor, així com el tancament i desmantellament de les instal·lacions, que han tingut un cost superior als 1.700 milions d'euros, sense que l'hagi d'assumir el conjunt de la ciutadania amb diner públic.

D'altra banda, l'Assemblea Ciutadana de Vinaròs (Baix Maestrat) ha convocat per demà, dijous, una xiulada popular contra el magatzem de gas. L'acte de protesta tindrà lloc a les vuit del vespre a la plaça de l'Ajuntament i reclamarà el desmantellament de la planta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia