Medi ambient

Els sismes al Castor poden arribar als 4,8 graus

L'Instituto Geológico y Minero Nacional conclou que els terratrèmols van ser naturals

El PP rebutja al Congrés el tancament definitiu del magatzem

La crisi sísmica a la costa de l'Ebre va ser natural, però relacionada amb les injeccions de gas matalàs al magatzem Castor al mes de setembre. Així ho conclou l'informe de l'Instituto Geológico y Minero Nacional, segons ha informat l'agència Europa Press. Els experts distingeixen dues sèries de terratrèmols diferents: una primera que seria de sismicitat induïda per l'activitat del Castor, amb sismes de baixa intensitat, i una altra de sismicitat disparada quan la injecció de gas s'havia paralitzat i que és conseqüència del canvi tensional produït en algunes de les falles existents a l'entorn del magatzem submarí. L'informe de l'Instituto Geológico y Minero Nacional també sosté que les falles que han produït la sismicitat són relativament petites i estan situades a l'interior del magatzem de gas. En aquest sentit, estimen que la magnitud màxima del terratrèmol que poden provocar és de 4,8 graus a l'escala de Richter. El sisme més potent que es va registrar durant la crisi va ser de 4,2 graus.

D'altra banda, el PP va rebutjar ahir a la comissió de Medi Ambient del Congrés una proposició no de llei del grup de CiU que reclamava el desmantellament del Castor. La portaveu del PP, María Teresa de Lara, va reclamar “prudència” i va recordar que el Ministeri d'Indústria està pendent dels informes encarregats a experts internacionals. En tot cas, De Lara va reiterar que “es prioritzarà la seguretat de les persones” i que la paralització temporal de la injecció de gas s'allargarà tot el temps que sigui necessari. La proposició no de llei proposava el tancament definitiu del magatzem submarí, la planta terrestre i el gasoducte. El diputat de CiU va denunciar l'opacitat informativa a l'entorn del Castor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia