Medi ambient

Els gossos podran accedir a l'estiu a la platja de Pineda

L'Ajuntament aprovarà avui per ple un horari de sis a vuit del matí a causa de la demanda dels amos d'animals

Arenys de Mar ha estrenat fa poc una experiència semblant amb bons resultats

La majoria dels municipis de costa prohibeixen l'accés dels gossos a la platja durant la temporada d'estiu, ja que entenen que la convivència entre banyistes i animals pot generar conflictes. Tot i això, els propietaris acostumats a passejar el gossos per la sorra durant l'hivern consideren excessiva la restricció i defensen que en el litoral hi té cabuda tothom. Pineda de Mar ha estat el darrer municipi del Maresme a intentar buscar l'equilibri i aquest vespre té previst aprovar per ple una modificació de l'ordenança de tinença d'animals que permeti que els gossos puguin anar a la platja també a l'estiu, però amb un horari concret de sis a vuit del matí. El regidor d'Espai Públic, Jordi Masnou (PSC), creu que la mesura es podrà dur a terme sense problemes. “Som un municipi turístic, la platja és la nostra targeta de presentació i confiem que deixar entrar els gossos no afectarà aquesta imatge, sempre que els seus propietaris garanteixin que la sorra quedarà igual de neta”, diu, però hi afegeix que un cop acabada la temporada es farà un balanç de la iniciativa de cara a l'any vinent.

Precisament, Arenys de Mar fa poc que va posar en marxa el mateix horari perquè els gossos poguessin banyar-se a la platja. “Vam creure que la prohibició de l'1 d'abril al 30 d'octubre era exagerada i que molts propietaris de gossos tenien per costum treure'ls a passejar per la platja, per això van decidir delimitar un horari que permetés conviure a les diferents activitats que es fan al litoral”, diu la regidora de Salut Pública, Soraya Real (CiU), que hi afegeix que la modificació de l'ordenança va venir precedida per una intensa campanya de conscienciació ciutadana. “Els animals han d'anar lligats i els amos s'han de fer càrrec de recollir les defecacions”, insisteix. El municipi ha inclòs retolació a les platges en què s'informa de les noves condicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.