Medi ambient

Aprofiten l'efecte ‘Polseres' per potenciar les gorgues de Cogolls, a les Planes

A la de Santa Margarida es van gravar escenes d'un dels capítols de la segona temporada

L'Ajuntament vol habilitar-hi l'accés des de la via verda

Des que la productora de la popular sèrie de TV3 Polseres vermelles va gravar una part d'un capítol a la gorga de Santa Margarida al riu Brugent, al seu pas per les Planes d'Hostoles, s'ha multiplicat exponencialment l'interès per capbussar-s'hi. Atent a aquest interès, l'Ajuntament ha posat fil a l'agulla per treure'n profit, per consolidar la posició de les Planes al mapa turístic de la Garrotxa i perquè se'n beneficiïn els negocis del municipi relacionats directament o indirectament amb el turisme.

En concret, ha projectat la millora dels accessos a aquesta gorga i a les altres que hi ha a la riera de Cogolls del riu Brugent a prop i que també són molt concorregudes. Es tracta de facilitar la connexió d'aquests espais fluvials amb la via verda del Carrilet, que hi passa a prop. Les altres gorgues són la del Molí dels Murris i la de la Plana.

El projecte preveu també la senyalització del nou accés, que inclourà una referència a la sèrie de TV3 i al rodatge que es va realitzar a les Planes. L'Ajuntament hi invertirà un total de 17.000 euros, subvencionats pel flamant pla de foment del turisme, aprovat per la Generalitat i d'àmbit comarcal.

TV3 i Filmax van iniciar a la gorga de Santa Margarida de les Planes d'Hostoles el rodatge de la segona temporada de Polseres vermelles. Prèviament, els actors van fer una estada en una casa de colònies del municipi per interioritzar els seus papers. La segona temporada de Polseres es va centrar en el pas de la infància a l'adolescència i els problemes afegits que comporten en la lluita contra el càncer.

LES XIFRES

3
gorgues
hi ha a la riera de Cogolls i que són les més concorregudes d'aquesta zona de la conca del Brugent.
17.000
euros
invertirà l'Ajuntament de les Planes d'Hostoles en la millora de l'accés a les gorgues de Cogolls.

Usos hotelers per als masos no urbans

L'Ajuntament de les Planes ha aprovat en l'última reunió del ple el canvi d'usos de les masies que estan fora del nucli urbanitzat. En concret, aquest canvi d'usos s'ha dut a terme per autoritzar-hi l'ús hoteler. I és que l'Ajuntament vol donar resposta a l'interès manifestat per reconvertir algun dels masos forans en petits hotels. Això no obstant, no tots els masos es podran destinar a aquest ús perquè hi ha altres normatives.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.