Medi ambient

Campanya per evitar accidents a la muntanya de Montserrat

Campanya conjunta dels Bombers de la Generalitat, la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i el Patronat de la Muntanya de Montserrat per evitar al màxim els accidents entre els visitants al massís més simbòlic del país. Membres de Creu Roja van començar a repartir ahir entre excursionistes i turistes un díptic en el qual hi ha consells bàsics de com planificar l'activitat, portar l'equipament adequat o hidratar-se sovint per evitar riscos durant la travessia d'una muntanya molt concorregut durant aquesta època i on hi ha accidents amb assiduïtat.

“La majoria d'atencions es fan a gent que s'envalenteix a sortir a la muntanya sense estar suficientment preparada”, va dir ahir Iñaki Feliu des de Creu Roja en declaracions recollides per l'agència ACN. I hi va afegir: “Montserrat sembla accessible, però és una muntanya molt traïdora perquè és molt gran i complicada.”

Precisament amb l'objectiu de millorar la seguretat a la muntanya de Montserrat, s'han posat en marxa tot un conjunt d'accions, com l'arranjament d'una de les vies ferrades més freqüentades, la Teresina, i s'hi ha instal·lat un cartell informatiu. A més, també s'han editat uns díptics amb consells.

Més enllà d'aquestes recomanacions, però, des del cos de Bombers es va recordar ahir que per sortir a practicar qualsevol esport a la muntanya, abans cal preveure bé l'activitat que es durà a terme, consultar la meteorologia de la zona, preveure la durada de l'excursió, l'estat anímic i portar l'equipament adequat. Només amb això “s'aconseguiria reduir considerablement els accidents”, va destacar el GRAE dels Bombers Carles Gonzalez.

Durant aquests primers mesos de l'any, els Bombers han efectuat un total de 502 serveis de recerca o rescat a la muntanya. Pel que fa als rescats del 2013, en el mateix període, de gener a juliol, els Bombers van treballar en 559 serveis d'aquest tipus. La majoria d'actuacions, 360, són de rescat a la muntanya, 77 de recerca de persones perdudes, 34 de rescat en medi marítim, 15 en medi fluvial i només set en coves i pous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia