Medi ambient

El litoral de Viladecans obté el distintiu de Platja Verge

El litoral de Viladecans ha estat distingit amb dos guardons de Platja Verge per cal Francès i el Remolar, totes dues dins els espais naturals protegits del delta del Llobregat. Es tracta d'un distintiu que atorga des del 2009 Ecologistes en Acció, que vol d'aquesta manera reconèixer els esforços que fan els municipis per mantenir les platges en estat natural i lliure d'agressions urbanístiques i industrials. És el segon cop que Viladecans rep aquest guardó, i aquest any l'entitat ha atorgat 22 distintius, la gran majoria a platges de Tarragona.

El litoral de Viladecans té 2,7 quilòmetres, repartits en quatre platges. Les dues que han estat reconegudes són les més properes al Prat, i es tracta de platges sense cap mena de serveis i envoltades de dunes on nidifiquen ocells en perill d'extinció com el corriol camanegre. També hi creixen plantes com ara el lliri de mar, la campaneta i el melgó, i no hi ha cap construcció propera. El fet que siguin a tocar de l'aeroport i l'existència en el passat de càmpings que en dificultaven l'accés han afavorit que s'hagin mantingut verges i sense edificacions, un fet valorat per ecologistes i banyistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia