Medi ambient

Una calamarsada deixa pedra de grans dimensions a Llagostera

Una intensa calamarsada va caure ahir pels volts de les sis de la tarda sobre Llagostera, on es van recollir pedres de gel excepcionalment grans, tot i que, segons fonts municipals, no es van registrar danys personals. A banda del centre del poble, la pedregada també va afectar la urbanització Llagostera Residencial i altres zones del municipi. En general, però, van ser pluges intenses que van escombrar molts punts de les comarques gironines. A Girona, per exemple, l'episodi va ser especialment intens.

La calamarsa, però, es va concentrar en municipis del Gironès i també al Baix i Alt Empordà, com ara a Figueres.

La pedra que va caure en poblacions com ara Santa Cristina d'Aro va ser de la més habitual, de pocs mil·límetres de diàmetre. Tot i que aquesta mida és la més usual, les boles de gel poden arribar a ser molt més grosses, fins i tot de diversos centímetres de diàmetre –com va ser el cas de la precipitació de Llagostera–, pel fet que, en la circulació ciclònica de la tempesta, les petites boles pugen i baixen diverses vegades i es van formant diferents capes de gel, les unes sobre les altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia