Medi ambient

L'empresariat, contra el PRUG del cap de Creus

Demanen que es retiri el pla d'usos marins presentat i que es renegociï

El sector empresarial gironí està en peu de guerra per l'aprovació inicial i exposició pública del pla rector d'ús i gestió de l'àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus (PRUG). Ahir a la tarda, convocats per l'Estació Nàutica Roses–Cap de Creus, es van reunir a Roses una quarantena de persones en representació d'unes 400 empreses per debatre el polèmic document. A la reunió van acordar enviar una carta al conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig; al conseller de Territori, Santi Vila, i al conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, per expressar-los el malestar del sector davant el PRUG i reclamar que es retiri. Els empresaris volen que es negociï un nou pla i que se'ls tingui en compte a l'hora d'elaborar-lo. L'Associació de Càmpings de Girona i la patronal FOEG també s'han afegit a les peticions per aturar el document.

Per altra banda, veïns i professionals del sector nàutic de Cadaqués han convocat pel dissabte 1 de novembre, a les 16 h a la platja gran de Cadaqués, una manifestació per demanar al conseller Josep Maria Pelegrí que retiri el PRUG.

El dia abans, divendres, els alcaldes afectats s'han de reunir precisament amb el conseller per tractar el mateix tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia