Medi ambient

Acord de mínims entre els ajuntaments i Agricultura pel pla d'usos marins

La conselleria no retira el PRUG del cap de Creus però es compromet a no tirar-lo endavant sense el territori

Els ajuntaments creuen que s'ha avançat

La conselleria d'Agricultura no retirarà el pla rector d'ús i gestió (PRUG) de l'àmbit marí del Parc Natural del Cap de Creus, que està en fase d'exposició pública, però s'avé a incorporar-hi totes les al·legacions que facin falta per garantir que no es tirarà endavant d'esquena al territori. Aquesta és la principal conclusió de la reunió que van fer aquest dimecres passat el conseller Josep Maria Pelegrí, els alcaldes de Cadaqués –Joan Figueras–, el Port de la Selva –Josep Maria Cervera– i Roses, Montse Mindan.

Els batlles, que reclamaven que es retiri aquest document en curs de tramitació i que es torni a començar des de zero, no estan del tot satisfets però consideren, malgrat tot, que s'ha avançat.

“Hem acordat que les al·legacions que es presentaran les avaluarem conjuntament –la Generalitat i els ajuntaments–; això és una garantia important”, diu l'alcalde de Cadaqués. Figueras també destaca que s'ha convingut que els pobles demanaran un informe jurídic, que ja s'està elaborant, per tal que els serveis jurídics de la Generalitat avaluïn la possibilitat de retirar el PRUG i reiniciar la tramitació pel que ells consideren un defecte de forma.

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, també valora la reunió positivament. “Hem pogut fer valer que el document actual no és aplicable tal qual, i he vist una voluntat de consens per poder continuar-ne parlant”, afirma.

Pel que fa a la conselleria, Pelegrí va manifestar el compromís d'analitzar i consensuar en el document aquelles observacions que es facin arribar en l'actual tràmit d'informació publica del PRUG, en el termini que s'acaba el 25 de novembre que ve.

El conseller va reiterar que “aquest és un document inicial que serà objecte d'al·legacions i de modificacions per intentar que realment sigui una eina útil per a la gestió del parc”, amb tantes informacions públiques com siguin necessàries per intentar recollir totes les observacions i posicions. Pelegrí també va recordar que la llei obliga a tramitar un pla rector d'ús i gestió.

Amb tot, avui dissabte a Cadaqués, veïns i professionals del sector turístic han convocat una concentració contra el PRUG. Consideren que la normativa que és a exposició pública, per les restriccions i limitacions que comportaria, representa una amenaça important per a les activitats nàutiques –i turístiques en general– als municipis costaners.

Aquestes últimes setmanes, diversos col·lectius empresarials com per exemple l'Estació Nàutica de Roses, la FOEG o l'associacions d'empreses nàutiques que actuen en l'àmbit del Parc Natural del Cap de Creus també s'han pronunciat en contra del document en curs de tramitació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia