Medi ambient

Protesta en contra del pla d'usos marins, a Cadaqués

Més de 300 persones reclamen la retirada del PRUG del cap de Creus

Denuncien que només té afany recaptador

Més de 300 persones es van manifestar ahir a la platja Gran de Cadaqués per reclamar la retirada del pla rector d'ús i gestió (PRUG) del Parc Natural del Cap de Creus. Els assistents van denunciar que el pla “atempta” contra el model turístic de la zona i només respon a un afany “recaptador” per part del govern. Per això, van demanar al conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, que faci marxa enrere i que s'assegui amb el sector per crear un nou pla consensuat. I van deixar clar que si no se'ls escolta faran més mobilitzacions.

La protesta va començar a les quatre de la tarda i va durar uns quaranta minuts. En total, s'hi van reunir més de 300 persones –segons els organitzadors– vingudes d'arreu de les comarques gironines, de Barcelona i de la zona del cap de Creus, i que van arribar fins a la platja Gran de Cadaqués per mar i carretera. I és que l'acte també va tenir la participació d'unes vint barques que van fondejar a la platja.

La mobilització va aplegar veïns de la zona, empresaris del sector nàutic, de l'hostaleria i fins i tot els alcaldes de Cadaqués, Joan Figueras, i del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, que hi van assistir a títol personal. Un dels participants i organitzadors de l'acte, Hugo García, va assenyalar que el nou PRUG limita la quantitat de boies que podran instal·lar-se a les platges i cales. “A Cadaqués marca que només poden haver-hi 83 boies quan ara n'hi ha més de 800. No sé com pretenen que es col·loquin les barques”, va lamentar. A més, el nou document marcaria que tots aquells que vulguin accedir al parc pel mar haurien de pagar una taxa per fondejar a la zona i passar-hi el dia.

Segons els participants, aquest nou pla ha sortit del no res. “Vam conèixer el document a mitjans del mes d'octubre, però hem sabut que feia sis anys que s'havia estat creant sense que en cap cas es demanés l'opinió del territori”, va assenyalar l'organitzador.

La protesta –es va programar de manera espontània a través del boca orella– es va fer l'endemà que la conselleria d'Agricultura va anunciar que havia arribat a un acord de mínims amb els alcaldes de Roses, Cadaqués i el Port de la Selva en una reunió dimecres passat.

LA XIFRA

300
persones
es van manifestar ahir a la platja Gran de Cadaqués per reclamar la retirada del PRUG del cap de Creus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia