Medi ambient

Premien l'ICRA per un projecte de gestió del clavegueram

Liderat des d'Austràlia, ja s'està desenvolupant en col·lectors gironins

El projecte Recerca en olors i corrosió en sistemes de clavegueram: posant ciència a les clavegueres, liderat per la Universitat de Queensland (Austràlia) i amb l'investigador de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua (ICRA) Oriol Gutiérrez com un dels membres clau, ha estat guardonat en els premis per a projectes innovadors de l'Agència Internacional de l'Aigua en la categoria d'investigació aplicada.

El projecte es basa a millorar la detecció i predicció de problemes específics per males olors, corrosió i concentració de gasos d'efecte hivernacle en els sistemes de col·lectors –el conjunt de canonades que recull les aigües residuals i pluvials i les transporta des del clavegueram municipal fins a l'estació depuradora– i es preveu que comportarà a les empreses australianes associades un estalvi en 15 anys de 256 milions d'euros en costos de gestió dels sistemes de sanejament d'aigües residuals.

Aplicació a Girona

L'aplicació del projecte a Europa, liderat per l'ICRA des de Girona, ja està en procés d'implementació als col·lectors d'aigües residuals de l'Escala i Sant Pere Pescador. A banda del suport des d'Austràlia, l'ICRA compta en l'aplicació del projecte aquí amb la participació del Consorci de la Costa Brava i l'Empresa Mixta d'Aigües Costa Brava SA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia